Naturfoton m.m.

Mina naturfoton ur min kameras enögda synvinkel.

Stad i ljus.

Uppsala i mörker, ja mörker och mörker. Det finns mycket ljus även nattetid i vår stad. Här några bilder från området runt Carolina Rediviva. Fler bilder kommer under vintern.  

Var ut för att få lite luft.

I dag 3 12 17 var jag ut med kamera och stativ. Ja jag ska försöka vänja mig lite mer med stativ som hjälp, det blir definitivt skarpare bilder då. Det blev inte så mycket i linsen, hörde några Gråsiskor,… Fortsätt läsa →

Långpromenad, Ultuna-Sunnersta.

Den 25/11 var det skönt promenadväder med växlande molnighet och temperatur över nollan. Jag beslutade mig för minst två timmars promenad, nu genom Ultunas äldre delar ner mot fyrisån och längs gång och cykelvägen till Sunnersta med uggleboet. Där stannade… Fortsätt läsa →

Stadspromenad.. igen.

Söndagen den 19/11 2017 var vi ett gäng från Uppsala Fotografiska sällskap som flanerade runt i trakterna av nybyggena bakom centralen. Precis innan vår start från Vaksala torg kom en välgörande snöby, vad vi och traktens duvor tyckte om det… Fortsätt läsa →

Fågelmatning

På kvällen den 16/11 var jag ut till Nåntuna och fyllde på den tomma flaskan med fågelmat. Det är en blandning av havregryn, solrosfrön och jordnötter. Fick bara tre arter på besök när jag var kvar. Det var Blåmes, Talgoxe… Fortsätt läsa →

Vattenrallyt tur 3

Tur 3 gick av stapeln den 8/11 2017. Kom iväg redan vid 10:20. Jag gick genom Gottsunda mot Hågadalen via förrådsvägen och Pattons hage. Passerade Linnébron och vidare över fälten mot fäbodarna. Under promenaden spanade jag efter både fågel och… Fortsätt läsa →

Vattenrallyt tur 2.

I dag den 3/11 2017 åkte jag på två hjul en nu väl inkörd runda. Först förbi kattugglan som nu satt i en ihålighet i  ett träd, Boet ? Därefter ner till Sunnerstaviken i Nedre föret för att se säsongens… Fortsätt läsa →

Före dagens regn, vattenrallyt.

I dag är det den 1/11 2017 och första dagen på höstens vattenrally. Tänkte ta det lite lugnt och bara ta en kort promenad hemikring. Undrar just vaffö det heter vattenrallyt istället för fågelrallyt eller annat fågelrelaterat ? Blir väl… Fortsätt läsa →

Enköping igen, nytt fynd.

Den 31/10 2017 hemsökte jag åter Sveriges närmaste stad, Enköping. Jag hade fått tips om var den lilla Mandarinanden befann sig just nu. Det var bara att slänga sig på bussen dit och ta apostlahästarna till stadens öde hamnkvarter. På… Fortsätt läsa →

Långpromenad till Fyrisån.

TITTUT   I dag den 21/10 2017 tog jag mig en promenad istället för cykeltur från Gottsunda till Nedre föret via Liljekonvaljeholmen. Det första jag såg vid holmen var en fotograf som höll på att lasta sin bil. Jag gick… Fortsätt läsa →

« Äldre inlägg

© 2017 Naturfoton m.m. — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑