Nu är det turist time i Stockholm och det märks på spårvagnen till Djurgården, även färjorna går ofta välfyllda. Jag tog spårvagnen från T-centralen till Waldemars udde. Därifrån gick jag tillbaka förbi Cirkus mm. Hälsade på fam. Svan vid Waldemars udde. Jag hittade infarten till Beckholmen som är ett skyddat hamnområde, där var ordnat en stig man kunde följa till toppen av holmen och se ner på varvsverksamheten, ja bildligt då.
Här växte många fina blomster, tog några bilder å dem med min nya beg. makroobjektiv för dagen inköpt vid Rajala foto. Det fanns några stolar på toppen som blev lediga när jag kom upp (pust, lång uppförsbacke). Tog medhavd fika med smörgåsar. Då passade en flock vitkindade gäss på att passera över mig. De brukar beta på gräsmattorna vid hållplats isbladskärret.
På Beckholmen finns tre olika stora torrdockor, jag fotade vid den största av dem. Vid närliggande Grönan var det full fart i åkattraktionerna.