Naturfoton m.m.

Mina naturfoton ur min kameras enögda synvinkel.

Fågelmatningen i skogen.

I dag, den 20/11 tog jag en tur till Årike Fyris och en fågelmatning som gömmer sig i skogen. Det far en del pip och kvitter men även trastens kraxande och en kråka som höll serenad en bit bort. Följande… Fortsätt läsa →

Fotografiska i höstlikt Stockholm.

I går, den 9/11 var jag inbjuden till Fotografiska museet på ett event. Inbjuden av Digitalfoto, en tidning i Bonnierkoncernen. Jag gick upp redan 06:00 åt frukost och packade lite fotogrejer.  Tog en tidig buss, linje 11 går så här… Fortsätt läsa →

Allt ljus på Uppsala.

I Uppsala är det just nu (avslutad 18/11 2018 )  en friluftsutställning med stora ljus-skapelser på olika ställen i stan. Jag kommer att besöka dessa bit för bit. I går (tisdags) besökte jag de första för mig. Jag lovar, nästa… Fortsätt läsa →

Kvällstur 22/10 – 18

I dag tog jag en längre cykeltur till radioklubben i Nåntuna. Jag fick för första gången se en flock Sidensvansar som hade kalas i några äppelträd på tomten, samt en svarthätta som flydde så fort den fick se mig. En… Fortsätt läsa →

Höst i Öregrund

Jag tog i dag en tur med bussen till kuststaden Öregrund denna sommarvarma Söndag. Det var ett helt fantastiskt väder med vind från land så havet kylde inte men lite dis var det i luften, Forsmark kraftstation syntes rätt bra… Fortsätt läsa →

Höst vid Sunnerstaviken.

Nu är det ofrånkomligen höst. Jag tog en kort tur ner till Sunnerstaviken för att se om svanarna var kvar. Familjen Svan med 6 ungdomar och 2 vuxna glider lojt omkring på den lugna vattenytan, även någon gräsand visade sig…. Fortsätt läsa →

Resan till Gävle

Första resan på mycket länge till Gävle. Den solsköna dagen den 3dje i Oktober anno 2018 begav jag mig till Gävle. Likt många andra som för drygt 125 år sedan for denna väg till Gävle hamn för att emigrera till… Fortsätt läsa →

Naturen hemmavid.

Den 30/9 tog jag en kort promenad, vädret var ju så fint. Den mångsidiga kameran Nikon Coolpix B700 fick följa med. Jag har tagit bilderna 0 – ca 500 meter från hemmet.  Rundan avslutades under en gran när plötsligt en… Fortsätt läsa →

Årike fyris.

I dag den 29 augusti i nådens år 2018 tog jag en lugn tur ner till Årike fyris. Det var ett tag sedan jag var där. Började med Övre föret. Här var det gott om gäss och mycket dun i… Fortsätt läsa →

Uppsala Flygdag 2018

i dag växte Uppsala tillfälligt med 140 till 150 tusen invånare. Det var flygdagen som drog en så stor publik. Ja det var inslag av riktiga fåglar, den största kråkflock jag sett. Mer om flygdagen på denna adress.

« Äldre inlägg

© 2018 Naturfoton m.m. — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑