Naturfoton m.m.

Mina naturfoton ur min kameras enögda synvinkel.

Årike Fyris 2018.

Årike Fyris är större delen av området kring Fyrisån nedströms Kungsängsbron till Flottsundsbron. Området avsattes som naturreservat den 29 juni 2018. Samtidigt med  Hammarskog och Kronparken. I området finns det kända Kungsängen med Kungsängsliljan, ett välbesökt fågeltorn vid Övre föret. Vid Storåns utlopp i… Fortsätt läsa →

Nytt år 2019

Hjälp vilket oväsen detta nyår, artilleriet bangade i minst åtta timmar och ett par timmar över 12 slaget. Stackars alla “skotträdda” som krupit under sängar mm. Hoppas det blir en ändring snart, detta är i sanning en miljöförstörelse av stora… Fortsätt läsa →

Strömstare i vildmark Uppsala

I dag tog jag mig några ärenden till centrum av Uppsala. Lite inköp och ett besök runt Upplandsmuseét för att se om den fina Strömstaren finns där. Efter lite spanande och ett tips från en annan skådare hittade jag den…. Fortsätt läsa →

Midvinter i Uppsala vildmark.

I dag den 24/12 är det minus 9 grader och solsken. MÅSTE ut på en runda och lufta kameran. Jag går ner till Bäcklösa Natura 2000 reservatet och följer stigen norr om reservatet mot ultunafälten med sikt till nybyggena. I… Fortsätt läsa →

Gävlebocken 2018

I dag den 5/12 åkte jag uppiggad av solskenet till Gävle för att hälsa på den stora feta halmbocken Bruse. Den är ju en rikskändis och lite till då det varit svårt att få den att stå till julhelgen utan att… Fortsätt läsa →

Första advent.

Ja så har vi då kommit till första advent i morgon den 2/12. Jag passar på att önska er alla en trevlig Adventshelg och provar samtidigt en ny editor som heter “Gutenberg”. Vädret här är regn, med lite mer regn,… Fortsätt läsa →

Fågelmatningen i skogen.

I dag, den 20/11 tog jag en tur till Årike Fyris och en fågelmatning som gömmer sig i skogen. Det far en del pip och kvitter men även trastens kraxande och en kråka som höll serenad en bit bort. Följande… Fortsätt läsa →

Fotografiska i höstlikt Stockholm.

I går, den 9/11 var jag inbjuden till Fotografiska museet på ett event. Inbjuden av Digitalfoto, en tidning i Bonnierkoncernen. Jag gick upp redan 06:00 åt frukost och packade lite fotogrejer.  Tog en tidig buss, linje 11 går så här… Fortsätt läsa →

Allt ljus på Uppsala.

I Uppsala är det just nu (avslutad 18/11 2018 )  en friluftsutställning med stora ljus-skapelser på olika ställen i stan. Jag kommer att besöka dessa bit för bit. I går (tisdags) besökte jag de första för mig. Jag lovar, nästa… Fortsätt läsa →

Kvällstur 22/10 – 18

I dag tog jag en längre cykeltur till radioklubben i Nåntuna. Jag fick för första gången se en flock Sidensvansar som hade kalas i några äppelträd på tomten, samt en svarthätta som flydde så fort den fick se mig. En… Fortsätt läsa →

« Äldre inlägg

© 2019 Naturfoton m.m. — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑