Naturfoton m.m.

Mina naturfoton ur min kameras enögda synvinkel.

Mer flyttfågel.

Den 10/3 gjorde jag en tur till Övre föret igen. Måste se om det kommit nya arter i dammen. På bilderna de flesta som jag såg. Följande arter visade sig för mig: Knölsvan, Sångsvan, Grågås, Kanadagås, Knipa, Storskrak, Gräsand, Sothöna,… Fortsätt läsa →

Ankommande fågel

Nu kommer flyttarna tillbaka. Kanske lite tidigt men de har ju öppet vatten i Fyrisån. Vid Övre föret skådade jag Knölsvan,  Knipa, Storskrake, Gråkråka och Gräsand. Gräsänderna höll ting lät det som nedanför Övre föret vid lermaden. Vid skrivande stund… Fortsätt läsa →

Längs Mälarfjärden Ekolns vinterstrand.

Det blev en skön tur med solsken och någon plusgrad under Fredagen. Jag började turen vid sportfiskarnas stuga och gick längs stranden mot Skarholmen. Det var mycket folk på isen för att vara en fredag men ingen som pimpelfiskade. I… Fortsätt läsa →

Camera Natura mässan.

Nu har jag besökt Camera Natura mässan och tog även en runda i ett vårvinterskönt Västerås. På mässan köpte jag två böcker, en om fjärilar med mycket info samt en om fågelfotografering och några Camera Natura tidningar. Böckerna var “Sköra… Fortsätt läsa →

Hitta fågeln, vintergrönt.

Sådär bara helt apropå fick jag i dag mer fågel på bild än jag hade väntat mig. Skulle ut i solskenet och träna lite manuell fotografering med min kamera Nikon D5600 och Tamron 150-600 G2 objektiv. Det blev både kul… Fortsätt läsa →

Talgoxens vårsång. Gråsparvarna lever upp.

Ja nu hör man sporadiska försök till vårsång från talgoxen. På min promenadrunda häromdagen blev jag nästan omringad av en flock med talgoxar och någon blåmes med påhejande koltrast. Trevligt med lite sällskap en bit. Koltrasten höll sig försiktigt i… Fortsätt läsa →

Vinterskog.

Dagens lilla tur runt knuten och genom reservatet Bäcklösa natura 2000 i väntan på nästa snöby. Det har varit snålt med vind en  tid så snön ligger fortfarande kvar på träden. Men inför nästa snöväder kommer det lite vind och… Fortsätt läsa →

Vinterintryck efter snöfallet.

Jag tog en tur i närliggande omgivningar för att komma ut innan det nya snötäcket förstörs av vind eller regn. Gårdagen var kall och dimmig vilket gav ett frostlager som snön nu fäster fint på. Några småfåglar kvittrar lite tyst… Fortsätt läsa →

Årike Fyris 2018.

Årike Fyris är större delen av området kring Fyrisån nedströms Kungsängsbron till Flottsundsbron. Området avsattes som naturreservat den 29 juni 2018. Samtidigt med  Hammarskog och Kronparken. I området finns det kända Kungsängen med Kungsängsliljan, ett välbesökt fågeltorn vid Övre föret. Vid Storåns utlopp i… Fortsätt läsa →

Nytt år 2019

Hjälp vilket oväsen detta nyår, artilleriet bangade i minst åtta timmar och ett par timmar över 12 slaget. Stackars alla “skotträdda” som krupit under sängar mm. Hoppas det blir en ändring snart, detta är i sanning en miljöförstörelse av stora… Fortsätt läsa →

« Äldre inlägg

© 2019 Naturfoton m.m. — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑