Naturfoton m.m.

Mina naturfoton ur min kameras enögda synvinkel.

Nu kläcks det i naturen.

Jag tog mig en sväng i Årike-fyris i dag. Man kan ju nästan bli döv av allt piip, krax, drill från alla fåglar som håller igång. Vid övre föret verkade det lugnt i dag, lite skrattmås och oid. vadare. Vid… Fortsätt läsa →

Full fart i Årike Fyris.

Nu är det fåglarna som har herraväldet över hela Årike Fyris. Vart man sig än vänder så är det kvitter eller kraxande eller kvackande i buskarna och på stränderna. Mycket småfågel som jag inte kan namnge då jag inte känner… Fortsätt läsa →

Kungsträdgårdens körsbärsblom.

Fredagen den 26/4 2019 var jag till Fotografiska museet på en Photo market. Därefter tog jag vägen förbi Kungsträdgården (Kungsan) via t-banan. Vid Kungsan blommar körsbärsträden just nu med en väldig blomsterprakt. Jag var inte ensam där, kändes närmast lite… Fortsätt läsa →

Storkärret.

Uppdaterad med video den 4/5 2019. Storkärret som ligger utanför Uppsala på cykelavstånd från min boning fick den 23/4 mitt första besök. Faktiskt en riktigt trevlig plats med mer vildmarkskänsla och ett lugn som saknades vid Dalkarlskärret som ligger intill… Fortsätt läsa →

Dalkarlskärret

Dalkarlskärret är en liten vattenspegel i kanten av en skogsmiljö och ängar. Den här dagen den 18/4-19 stötte jag på följande varelser: Massor av Homo Sapiens, sedan citronfjäril, nässelfjäril, padda, sånglärka, domherre, sädesärla, rörhöna, knipa, gräsand, sothöna, grågås, kanadagås, skrattmås,… Fortsätt läsa →

Skrattmåskavalkad.

Här en kavalkad av några av mina skrattmåsbilder. Uppdaterad 19/4 13:15.  

Uppsalas fågelparadis eller….

Ja många arter kan man “kryssa” här om man besöker stället flera gånger och vid olika tider. Nu har det tunnat ut med stora fåglar som gäss och svanar. Andra arter tillkommer istället. I dag 15/4 fick jag Storspov, Enkelbeckasin,… Fortsätt läsa →

Övre föret och Sunnerstaviken i Årike Fyris Uppsala

Fint solsken med lite höga moln och måttlig vind. Temperatur runt 10 grader den 6/4. Lite variation på fågeldammen, Kricka,  Sothöna, Gräsand, Kråka, Stare, Knölsvan, Skrattmås och Silltrut, Grågås, Kanadagås med flera. Det var både livat och rörigt, svårt att… Fortsätt läsa →

Fågelmatningen Stockholm och gamla stan.

En tur i det varma vårvädret den 28/3 till Stockholm och fågelmatningen vid strömmen. Samt en kryssning i Gamla stan. OBS fågelmatningen och gamla stan är två separata bildspel.

Mer fåglar i Övre föret Uppsala

Första turen på cykel för i år gick den 27/3 till Övre föret för att se vad som kan hittas där i dag. Det var betydligt lugnare nu, de flesta sångsvanarna har fortsatt sin resa, så även gässen. Dock gick… Fortsätt läsa →

« Äldre inlägg

© 2019 Naturfoton m.m. — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑