Sidensvansen ser vi mest på vintern, då den drar söderut på födosök. Den förekommer dock årligen i hela Norrland från fjällkedjan till kusten. Under vintern hittar den sin föda längre söderut och kan förekomma i stora flockar.
Den tillhör ordningen tättingar.

Se mer info på denna länk. Artdatabanken.

Sidensvansar

Några lägger upp planen för nya turer.

Sidensvans

Sidensvans på varmt tegeltak.

” va glor ru på ? ser du inte att vi värmer oss ! “

Bilderna är tagna i Uppsala vintern 2020-2021 med en Nikon Coolpix A1000.

(c) Naturvilden J. Östlund